Støtte kvinderne i Kivu (på dansk)

Hvorfor det er nødvendigt, at vi og vore regeringer handler gennem FN for at opnå fred og sætte en stopper for mord på kvinder i den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo.


Siden 1996 er mere end 5 millioner døde ! Over 200.000 kvinder er blevet voldtaget! (i gennemsnit 40 om dagen)

Hvordan kan sådan et blodbad blive overset i vores tid?

Og dog er det virkeligheden om de skjulte krige, som hærger i den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo. (i Kivu, Ituri…)


For mere oplysning se følgende reportager:

1) http://youtu.be/8OzXSlPcr90

2)  International Committee of the Red Cross: http://www.icrc.org/fre/resources/documents/interview/congo-kinshasa-interview-020309.htm

3) le discours du docteur Mukwege lors de la remise du  prestigieux Prix Olof Palme pour l'année 2008. Le Dr Denis Mukwege, est Médecin-Directeur de l'hôpital de Panzi au Sud-Kivu http://youtu.be/gfIfGfBdbRU


Kvinderne i Kivu har lidt nok gennem disse voldshandlinger!  De appellerer til hele verden, om at vi hjælper dem med at opnå en varig fred for hele befolkningen i den østlige del af DR Congo. De ønsker at kunne tage hjem og leve et værdigt liv med deres familier.

For at stoppe kvindedrab i den østlige del af DR Congo og kræve  fred i de store søer land beder vi jer om at skrive under og foranstalte en underskriftsindsamling ved at benytte følgende link:

På dansk : http://lapetition.be/en-ligne/petition-11079.html


Le collectif rennais de soutien à l’Appel des Femmes du Kivu pour la Paix : Angola Congo Bretagne :ACB, Mouvement de la Paix, Déclic Femmes, Maison internationale de Rennes, Breizh Africa, Midaf, Amnesty International, UAIR…. Et des personnes à titre individuel.

Contacts : rennes@mvtpaix.org, ml.kingansi@free.fr, kikakasindi@yayoo.fr  

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :